TGSS Örneklem Çalıştayı Gerçekleştirildi
10 Haziran 2023

TGSS Örneklem Çalıştayı Gerçekleştirildi

İSAR Araştırma Merkezi tarafından desteklenen, Türkiye’nin sosyal yapı, değer, tutum ve pratiklerini kapsamlı bir şekilde incelemeyi amaçlayan Turkish General Social Survey (TGSS) projesi kapsamında 10 Haziran 2023 tarihinde İstanbul’da önemli bir çalıştay gerçekleştirildi. Prof. Dr. Mehmet Fatih Aysan ve Dr. Öğr. Üyesi Zübeyir Nişancı liderliğindeki 10 kişilik disiplinler arası ekip, bu etkinlikle Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve kurumlardan uzman araştırmacıları bir araya getirdi.

Çalıştayın ilk oturumunda Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Zübeyir Nişancı, TGSS projesini tanıtarak araştırmanın amaç ve öneminden bahsetti. Ardından, projenin Saha Koordinatörü Muhammed Alboğa, örneklem ve veri toplama yöntemleri üzerine ayrıntılı bir sunum yaparak katılımcılardan görüş aldı. İkinci oturumda, Nişancı’nın anket tasarımına ilişkin sunumu sonrası, araştırmaya dahil edilmesi önerilen konular üzerine katılımcı önerileri dinlendi.

Bu etkinlik, TGSS’nin başarısını artırmak adına disiplinler arası işbirliğini ve farklı perspektiflerden katkı sağlama önemini vurgulayan bir platform sundu. Çalıştay, aynı zamanda, Türkiye’nin toplumsal yapısını daha iyi anlama ve ulusal politikaların şekillendirilmesine katkıda bulunacak değerli verilerin toplanmasına yönelik stratejilerin geliştirilmesinde önemli bir adım oldu.

TGSS, Türkiye’nin toplumsal dinamiklerini detaylı bir şekilde inceleyerek, politika yapıcılar, araştırmacılar ve kamuoyuna kapsamlı bir veri seti sunmayı hedefliyor. Bu çalıştay, projenin bu hedeflere ulaşmasında kritik bir rol oynamıştır.

Yukarı Çık