Genel Bakış

        TGSS, metodolojik titizliğe ve ulusal düzeydeki sosyal araştırmaların kalitesini artırmaya odaklanır. Bu araştırmada, Türkiye’nin toplumsal yapısını, değerlerini ve pratiklerini analiz etme amacı güdülürken, araştırma metodolojisinde uluslararası standartların ötesine geçme hedeflenmektedir. Bu yaklaşım, TGSS’nin derinlemesine bilgi sağlama kapasitesini güçlendirir ve Türkiye üzerine yapılan çalışmalarda yeni bir çığır açmayı amaçlar.

 

ARAŞTIRMA TASARIMI

            TGSS, uzun süreli bir sosyal araştırma projesi olarak planlanmıştır ve  kesitsel olarak tekrarlanacaktır. Bu sayede, Türkiye’deki toplumsal değişimler zaman içinde izlenebilecek ve analiz edilebilecektir.

 

KONULAR VE SORULAR

 

            TGSS, Türkiye’nin çeşitliliğini ve toplumsal yapısını en iyi şekilde yansıtacak soruların tasarlanması için soru modüllerinin disiplinler arası uzman ekipler tarafından tasarlanmasını önceler. 

 

             TGSS, bireylerin demografik yapısından gelir ve refah seviyelerine, sosyal ilişkilerden devlet politikalarına, eğitimden iş ve meslek durumlarına, aile dinamiklerinden sivil katılıma, dini inançlardan sosyal hareketliliğin izlenmesine, çevresel bilincinden teknoloji kullanım alışkanlıklarına, göçmenlik düşüncelerinden kişisel ve toplumsal memnuniyete, kurumlarla olan ilişkiden zihinsel ve bedensel sağlığa, yaşlanma süreçlerinden emekliliğe, konut ve mahalle yaşamından kişisel ve ulusal gelecek öngörülerine kadar geniş ve çeşitli temaları ele alır. Bu zengin temalar sayesinde, TGSS, Türkiye’nin sosyal dokusunu ve zaman içindeki dönüşümünü ayrıntılı bir şekilde belgeleyerek kritik veriler sunar.

Yukarı Çık